Mezinárodní projekty eTwinning na ZŠ Pelechovská

Mezinárodní projekty eTwinning na ZŠ Pelechovská

Žáci se nemohou cizí jazyk učit pouze v lavicích, to je naše motto, proto jim kromě klasické výuky nabízíme také možnost účastnit se mezinárodních on-line projektů eTwinning. Jedná se o internetovou platformu vytvořenou přesně pro potřeby škol, kde mohou učitelé a studenti spolupracovat na projektech libovolných témat.

U nás si žáci 8. a 9. třídy letos zpestřují výuku Anglického jazyka a Výchovy ke zdraví spoluprací se studenty italské, španělské a dvou tureckých škol. Hlavním tématem projektu „Different Culture, Same Habits“, neboli Jiná kultura, stejné návyky, je zdravý životní styl náctiletých.

Také by vás zajímalo, jak vypadá průměrná základní škola v Turecku? Copak asi snídají Španělé? A jaký je italský nejoblíbenější sport? Kolik času tráví pohybem? A hlavně: jak jim všem jde angličtina? Dorozumíme se? Zatím to vypadá, že ano!

Video, které jsme natočili o naší škole i další aktivity projektu si můžete prohlédnout na stránkách eTwinningu:

https://twinspace.etwinning.net/22622/pages/page/160479

 

Ve fotogalerii: Dárky od národní agentury, turecká snídaně, české snídaně pro partnery, logo projektu Different culture, same habits, přání od Tureckých partnerů, představujeme se partnerům, turecké školní schody s násobilkou, ukázky prezentací na téma kouření

Fotogalerie >>>